Het is een keurmerk voor bedrijven die een positieve impact hebben op de wereld. Een B Corp zet zich namelijk in grote mate in voor een groenere wereld voor werknemers, klanten, leveranciers, samenleving én natuurlijk het milieu.
Wellicht heb je nog niet eerder van het B Corp keurmerk gehoord, en dat is eigenlijk best logisch. Wereldwijd zijn er namelijk (maar) 6000 bedrijven een gecertificeerd B Corp. Denk aan Patagonia en Ecosia, maar ook Nederlandse bedrijven zoals Tony Chocolonely en Dopper. Allemaal mooie bedrijven die op hun eigen manier een positieve bijdrage leveren aan de wereld.
Jazeker! Om een gecertificeerd B Corp te worden, moet je een lang en uitgebreid proces doorlopen. Alleen bedrijven die écht impact maken krijgen dit keurmerk. Misleidende uitspraken, valse beloften en greenwashing komen niet door de keuring. Het is een symbool van oprechte betrokkenheid om nu actie te ondernemen, niet later. Als vroege vogels vinden wij stiekem dat elk bedrijf dit nu al zou moeten doen. Gelukkig sluiten er steeds meer bedrijven zich aan bij deze mooie beweging. Dat maakt ons blij!
De natuur zit in ons hart; ze is ontzettend bijzonder. Dat moeten we koesteren en waar we kunnen laten opbloeien. Dit doen we niet alleen door 3,5% van de totale omzet te doneren aan lokale natuurprojecten, maar we gaan véél verder! Lees je mee?
Zo beginnen we bij de kern van ons bedrijf, onze werknemers. Maandelijks hebben we inspiratiesessies op kantoor waarbij andere organisaties vertellen over hun drive om bij te dragen aan de wereld en op welke manier ze dat doen. Wij geloven namelijk sterk in kruisbestuiving; het samenbrengen van mensen uit onverwachte hoeken, het delen van verhalen en het verbinden van mensen en partijen met dezelfde missie.
Ook inspireren we (toekomstige) gasten om te kiezen voor een duurzame vakantie dichtbij. Lekker down to earth, zonder onnodig veel uitstoot. Verder sporen we verhuurders aan om hun natuurhuisje zo duurzaam mogelijk te maken. Afval scheiden, bloemen en heggen planten en misschien wel het aanleggen van zonnepanelen.
Het zit hem vaak in de kleine dingen, én ook wij weten dat. Zo maken we op kantoor dagelijks gebruik van duurzame producten en kopen we fruit van de lokale groenteboer. Met als kers op de taart, de inrichting van ons kantoor. Alles is duurzaam geproduceerd, tweedehands of gemaakt van lokaal hout. Waarom nieuwe spullen kopen, dat is nergens voor nodig.
Ook steken wij één keer in het kwartaal onze handen uit de mouwen in ons geadopteerde bos in Chaam. Zagen, snoeien, zaaien, planten, oftewel: bezig zijn in de natuur om iets terug te geven.